מאמרים כלליים

הכתבות שמפורסמות במדור זה נכתבו על ידי כותבים מבחוץ. פרגניקר נותנת כאן במה לכותבים אלו לטובת גולשי האתר. יחד עם זאת, פרגניקר אינה אחראית על התכנים והשימוש במידע זה הינו באחריות הקוראים בלבד

יתרונות ההנקה

מהם יתרונות ההנקה?

תאריך: 15/07/2014

רובנו מודעים ליתרונות ההנקה עבור תינוק שזה עתה נולד. בנוסף, אקט ההנקה מקרב בין האם לתינוק. מחקרים שנערכו לאחרונה הציגו באור חדש את היתרונות הרגשיים, הפיזיים והנפשיים של ההנקה, לא רק עבור התינוק, אלא גם עבור האם. מאמר זה ידון בתוצאות מחקרים אלה.

יתרונות התנהגותיים

תינוקות יונקים חוו פחות בעיות התנהגותיות כאשר הם גדלו. למעשה, ככל שתקופת ההנקה היתה ארוכה יותר, כך נצפו פחות בעיות התנהגותיות כאשר הילדים בגרו. ילדים אשר הוזנו בבקבוק הראו יותר בעיות התנהגותיות, כגון גניבה, שקר, היפראקטיביות וחרדה.

יתרונות פיזיים

רבים מאיתנו יודעים כי תינוקות מפיקים תועלת מההנקה, והנה רשימה של מספר יתרונות פיזיים משמעותיים:

1. הנקה מובילה ליכולת גבוהה יותר לעמוד בפני מחלות וזיהומים בשנים הראשונות. תינוקות שלא ינקו עתידים לפתח יותר מחלות בחייהם הבוגרים. בין היתר,מדובר בטרשת נפוצה, מחלות לב, סרטן וסכרת נעורים.

2. ההנקה מחזקת את המערכת החיסונית של הילד ויכולה להגביר את ההשפעה של החיסונים. תינוקות אשר לא ינקו לפרק זמן של לפחות ארבעה חודשים, חוו יותר זיהומים בדרכי הנשימה, והסיכויים שלהם להתאשפז עקב סיבוכים כגון אלה עלו פי שלושה.

3. תינוקות שלא ינקו נמצאו כבעלי סיכויים רבים יותר ללקות במחלות מעיים מאשר תינוקות שכן ינקו.

4. ההנקה נמצאה קשורה לירידה בהתפתחות של דלקות אוזניים והישנותם של זיהומים באוזניים אצל תינוקות.

5. מחקרים אחרים מצאו כי תינוקות שינקו נמצאים בסיכון נמוך יותר לתסמונת מוות בעריסה. מחקר אחד אפילו דווח כי הסיכוי של תינוק שאינו יונק לחוות מוות בעריסה גדול פי 14 מאשר תינוק שיונק.

יתרונות כלכליים

כן, זה נכון. הנקה עולה פחות מאשר תחליפי חלב. אבל כמה בדיוק? החיסכון הממוצע לאם אשר מניקה יכול להגיע ל-2,500 ₪ בשנה. בנוסף, יש חיסכון ניכר המתבטא בפחות הוצאות על טיפולים רפואיים.

סיכום

אימהות טריות רבות מתחבטות בשאלה האם להניק את תינוקן. היתרונות של ההנקה עבורך ועבור הילד שלך צריכים לגבור על כל פחד או הסתייגות שיש לך. כמובן שיש מצבים רפואיים אשר מונעים הנקה מאימהות מסויימות, ולכן במקרים כאלה יש להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי הדרך הטובה ביותר להזין את התינוק.

הכתבה באדיבות: אתר אינטרנט רופא ילדים של פרופסור פרנסיס מימוני

 

למאמרים כלליים נוספים >>