מאמרים כלליים

הכתבות שמפורסמות במדור זה נכתבו על ידי כותבים מבחוץ. פרגניקר נותנת כאן במה לכותבים אלו לטובת גולשי האתר. יחד עם זאת, פרגניקר אינה אחראית על התכנים והשימוש במידע זה הינו באחריות הקוראים בלבד

תחליף לבדיקת מי שפיר

על חששות מבדיקת מי שפיר ופתרון חלופי

תאריך: 17/10/2013

כל אישה שחוותה הריון יודעת כמה קשה להעביר את הזמן בציפה לתוצאות של בדיקות הריון. בעבר, כמעט ולא היו מבצעים בדיקות בהריון וכל הדאגות הגיעו אחרי הלידה. היום, כל תקופת ההריון מלווה בדאגות רבות לשלום העובר. הקדמה והטכנולוגיה שהתפתחו כל כך בעשורים האחרונים הביאו למצב שבו ניתן היום לדעת כמעט בכל רגע נתון מה מצבו של העובר וללמוד בלי סוף על תהליך התפתחותו בתוך הרחם. מצד אחד יש בזה כיף גדול שאפשר לראות את העובר באולטרהסאונד ולהאזין לקצב נשימותיו במוניטור מתי שרק רוצים, ומצד שני יש אלמנט מלחיץ בהמתנה לתוצאות ופענוח של כל הבדיקות הללו. מעבר לבדיקות אולטרה סאונד ומוניטור יש כמובן בדיקות נוספות שעוברים במהלך ההריון ולפעמים מחכים זמן רב לתוצאות שלהן.

אחת הבדיקות החשובות היא בדיקת מי שפיר. תפקידה של בדיקה זו היא לאתר את קיומם האפשרי של מומים שונים בעובר, כשהבולט ביניהם הוא תסמונת דאון. לא כל אישה צריכה לעבור בדיקת מי שפיר, ישנן בדיקות דם מוקדמות שמצביעות על צורך בקיום הבדיקה או כשר האישה מעל גיל 35, היא בדרך כלל מקבלת המלצה לעבור את הבדיקה, כיוון שהסיכון למומים בעובר עולה עם גיל האישה. זהו תהליך מלחיץ במיוחד כיוון שיש סיכונים בבדיקת מי שפיר. בבדיקה זו יש סכנה לעובר וגם לאם ומבין בדיקות ההריון היא נחשבת לקשה ביותר. דבר נוסף שמקשה בבדיקת מי שפיר היא הציפיה הארוכה לתוצאות, שלוקח עד שישה שבועות לקבל את כולן. מה שכן תוצאותיה נחשבות לאמינות במיוחד. לנשים המפחדות מבדיקת מי שפיר יש היום פתרון מעולה. בשנים האחרונות הצליחו לפתח בדיקת דם במקום מי שפיר שמבטיחה תוצאות אמינות תוך שמירה מוחלטת על העובר והאם כיוון שאין החדרת מחט לתוך שק ההריון אלא לקיחת דם פשוטה. התוצאות הן גם יותר מהירות בבדיקה זו. בדיקה זו היא חדשנית ביותר ועוד לא מוצעת במסגרת שירותי קופות החולים, אך אין ספק שיש לה יתרונות רבים והיא תהפוך לחלק אינטגרלי משרשרת בדיקות הריון במהרה.

 

למאמרים כלליים נוספים >>