מאמרים כלליים

הכתבות שמפורסמות במדור זה נכתבו על ידי כותבים מבחוץ. פרגניקר נותנת כאן במה לכותבים אלו לטובת גולשי האתר. יחד עם זאת, פרגניקר אינה אחראית על התכנים והשימוש במידע זה הינו באחריות הקוראים בלבד

המשמעות של בדיקת מי שפיר

אודות בדיקת מי שפיר והסיכונים הכרוכים בה

תאריך: 13/11/2013

להיות בהריון זה אומנם חלום של הרבה נשים ולא מעט נשים מחכות לכך, אך כאשר ההיריון מגיע לא תמיד קל להתמודד איתו. אחת מהסיבות לכך היא שיש לא מעט בדיקות הריון שצריך לעשות, בין אם מדובר על בדיקות הריון שגרתיות שכל אישה צריכה לעבור ובין אם מדובר על בדיקות הריון חריגות יותר שלא כולן עוברות. מתוך הרבה בדיקות הריון שקיימות יש בדיקה אחת שתמיד מעוררת הרבה חששות ורגשות, ובדיקה זו נקראת בדיקת מי שפיר, ואותה ניתן לבצע החל מהשבוע ה13 של ההיריון. מטרתה של בדיקת מי שפיר היא לוודא שאכן העובר גדל בצורה טובה וללא פגעים שעלולים להעיד על מחלות קשות ביותר כמו תסמונת דאון, אנמיה חרמשית ועוד. כיוון שיש לא מעט סיכונים בבדיקת מי שפיר נשים רבות לא בטוחות האם הן מוכנות או לא לעשות בדיקה כזאת, ועל כך צריכה כל אישה לענות בהתאם למצב האישי שלה.

יש מספר סיכונים בביצוע בדיקת מי שפיר, והמומחים מדברים בעיקר על סיכונים שכוללים את ירידת המים, את הפגיעה בעובר ואת התפתחותו של זיהום בגוף של האישה. יחד עם זאת ולמרות שיש סיכונים בבדיקת מי שפיר יש גם היגיון רב לבצע בדיקה כזאת במקרים מסוימים. חשוב להבין שאם ישנה אפשרות למנוע ילודה של עובר חולה במיוחד, הרי שזה בהחלט כדאי, ואם הסיכון בבדיקה הוא לא כל כך גדול, הרי שמומלץ לנשים לשקול את האופציה הזאת. למרות שיש סיכונים בבדיקת מי שפיר הנתונים מדברים על תמותת עובר שעומדת על 0.06% כאשר הבדיקה מתבצעת בשליש השני של ההיריון, כך שלמעשה המספר הוא לא גבוה. מצד שני, אפשר להבין גם את אותן הנשים שעוברות כל כך הרבה בדיקות הריון ורוצות לוותר על בדיקה שעלולה להזיק גם להן עצמן וגם לעובר. סיכונים בבדיקת מי שפיר אכן קיימים וכל המומחים בתחום מציינים אותם, אך יחד עם זאת, ולמרות שיש סיכונים בבדיקת מי שפיר, יש גם מומחים שלא היו מייעצים לנשים לוותר על הבדיקה החשובה הזאת שיכולה לשנות חיים.

 

למאמרים כלליים נוספים >>