מאמרים כלליים

הכתבות שמפורסמות במדור זה נכתבו על ידי כותבים מבחוץ. פרגניקר נותנת כאן במה לכותבים אלו לטובת גולשי האתר. יחד עם זאת, פרגניקר אינה אחראית על התכנים והשימוש במידע זה הינו באחריות הקוראים בלבד

איך להחליט על בדיקת מי שפיר

דברים שצריך לקחת בחשבון לפני ביצוע בדיקת מי שפיר

תאריך: 20/11/2013

אין ספק בכך שאחד מהשלבים הרגישים והחשובים ביותר בחייה של אישה זה ההיריון, ולא רק שהיא עצמה נמצאת בסיכון גבוה יותר אלא גם העובר שמתפתח בגופה. לכן חשוב ביותר לעשות כל מה שאפשר במסגרת של בדיקות הריון, כי רק כאשר עושים בדיקות הריון רבות אפשר להיות בטוחים שאכן העובר מתפתח כמו שצריך וללא פגמים. אומנם זה נכון שבעבר לא היו הרבה בדיקות הריון שאפשר היה לבצע, וזאת כיוון שהרפואה לא הייתה במצב המתקדם שבו היא נמצאת היום, אך היום יש בהחלט לא מעט בדיקות הריון שניתן לעשות. אחת מאותן בדיקות הריון שלא פעם מעוררת חילוקי דעות, זו בדיקת מי שפיר. יש מספר סיכונים בבדיקת מי שפיר שכל אישה צריכה להיות מודעות אליהם, כיוון שרק אישה שמודעת לכל אותם סיכונים בבדיקת מי שפיר יכולה לקבל החלטה מושכלת לגבי ביצוע הבדיקה.


מטרת הבדיקה והסיכונים שבה


במסגרת בדיקות הריון ניתן לעשות בדיקת מי שפיר, והמטרה העיקרית של הבדיקה הזאת היא לברר האם העובר מתפתח באופן תקין וללא פגמים גנטיים שעלולים להוביל למחלות קשות. כיוון שיש לא מעט סיכונים בבדיקת מי שפיר, הדבר הראשון שצריך לעשות הוא להיות מודעים אליהם. במסגרת סיכונים בבדיקת מי שפיר המומחים מדברים על: ירידת מים, פגיעה בעובר וזיהום כזה או אחר שעלול להתרחש בגופה של האישה שנמצאת בהריון. עוד לפני שנכנסים לכל אותם סיכונים בבדיקת מי שפיר, כדאי להיות מודעים לכך שבדיקה כזאת אפשר לעשות החל מהשבוע ה13 להריון, ובנוסף לכך, בדיקה כזאת תתבצע רק אם הרופאים המטפלים ייראו בסיס לביצועה. למרות שיש מספר סיכונים בבדיקת מי שפיר, הנתונים מצביעים על סיכויים של 0.06% לתמותת עובר כאשר הבדיקה מתבצעת בשליש השני של ההיריון, כך שלא מדובר על אחוז גבוה במיוחד. כל אישה צריכה להחליט האם היא מעדיפה לעשות בדיקה כזו או לא, כאשר כמובן שהמלצות הרופאים לקיום או לאי קיום של הבדיקה יכולות לעזור בקבלת ההחלטה. הבדיקה חשובה ואם מבצעים אותה כדאי שהיא תתבצע על ידי הרופאים הטובים ביותר.



 

למאמרים כלליים נוספים >>